Home | Cardio Sporten

Over Cardiosporten

Cardiosporten is een praktijk waar we zowel beginnende als ervaren sporters de nodige ondersteuning en begeleiding bieden om op een gezonde, verantwoorde en vooral veilige manier te kunnen sporten.

Wij werken verder samen met zeer ervaren mensen binnen verschillende specialiteiten (bike fitting, kinesitherapie, ...). Cardiosporten is bovendien een vzw die verschillende sportclubs actief ondersteunt zodat er op een medisch verantwoorde manier gesport kan worden.

Laatste nieuwtjes

 
Wil je lopen om je conditie te verbeteren?

Een goed idee! Lopen neemt niet zoveel tijd als pakweg fietsen (wat overigens ook een goede manier is om je conditie te verbeteren), is relatief goedkoop en vooral bijzonder efficiënt. Alleen als je vlug last hebt van bepaalde belastingsletsels, zoals stressfracturen, moet je toch fietsen eens overwegen. Verantwoord starten met lopen of je conditie verbeteren begint met een wetenschappelijke inspanningstest.

lees meer
Wil je fietsen om je conditie te verbeteren?

Smeer maar je kuiten in, want dat juichen we uiteraard toe! Denk nog even na of je de tijd hebt om straks veel te fietsen en wilt investeren in degelijk fietsmateriaal, anders kies je het best voor lopen. Fietsen? Top! Maar eerst een inspanningstest. Want meten is weten. Verantwoord starten met fietsen of je conditie verbeteren begint namelijk steeds met een wetenschappelijke inspanningstest. 

lees meer